سامانه جامع آموزش ورزش استان آذربایجان شرقی
مهار تورم، رشد تولید

فواید ورزش و اهمیت آن در زندگی

ورزش منظم یکی از مهمترین کارهایی است که می‌توانید برای سلامتی خود انجام دهید. با انجام ورزش روزانه می‌توانید سلامت مغز خود را بهبود ببخشید و به مدیریت وزن خود کمک کنید. پزشکان بر این باورند که ورزش منظم باعث کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها و تقویت عضلات و ماهیچه‌های بدن می‌شود.
با ورزش و جوانان همراه باشید

افرادی که فعالیت جسمی بالایی دارند و هر روز زمان مشخصی را به ورزش اختصاص می‌دهند شاهد تاثیر فراوان آن در زندگی خود هستند. آنها از فواید بی‌نظیر ورزش در سلامتی خود بهره‌مند شد‌ه و آن را به دیگران نیز توصیه می‌کنند. همه افراد در هر سن و جنس و قومیتی می‌توانند مزایای سلامتی ورزش را تجربه کنند.

برخی از فواید ورزش بر سلامت مغز،  بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید ظاهر می‌شود. به‌طوریکه اولین جلسات ورزش  تاثیر بسزایی در بهبود تفکر و کاهش اضطراب بزرگسالان می‌گذارد. افراد مسن با افزایش سن، دچار مشکلات عدیدی از جمله اختلال در تفکر، یادگیری و قضاوت می‌شوند که همه آنها با ورزش قابل بهبود هستند.

از دیگر فواید ورزش می‌توان به کاهش خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب اشاره کرد. اکثر افراد از نقش ورزش در بهبود خواب، سلامتی مغز و افزایش کیفیت زندگی نیز سخن می‌گویند.

مدیریت وزن؛ از اصلی‌ترین فواید ورزش

فواید ورزش

همانطور که می‌دانید، ورزش مرتب در طول روز موجب کالری‌سوزی و کاهش چربی‌های بدن می‌شود. از این رو اکثر افراد از اهمیت ورزش در لاغری و تاثیر آن در بهبود سلامتی بدن مطلع هستند. افرادی که قصد لاغری دارند، باید در کنار ورزش از الگوهای غذایی خاصی نیز پیروی کنند. رعایت رژیم غذایی در کنار ورزش تاثیر بسیار زیادی در لاغری و کاهش وزن و حفظ سلامتی دارد.

برای رسید‌ن به وزن ایده‌آل خود، بهتر است ۱۵۰ دقیقه در طول هر هفته فعالیت بدنی متوسطی داشتـه باشید. این فعالیت‌ها می‌تواند شامل رقص، کار در حیاط منزل یا حتی پیاده‌وری نیز باشد. با این حال انجام تمرینات بدنی همچون ورزش هوازی، نرمش روزانه، طناب‌زنی و غیره تاثیر بالاتری در مدیریت وزن و لاغری خواهد داشت. به‌طوریکه با ۳۰ دقیقه ورزش در ۵ روز از هفته می‌توانید کاهش وزن محسوسی را در خود مشاهده کنید. البته افراد با وزن‌های مختلف نیاز به میزان فعالیت بدنی متغیری برای مدیریت وزن خود دارند.

در حالت کلی برای رسید‌ن به وزن مطلوب وزن نیاز به فعالیت بدنی زیادی دارید. مگر اینکه الگوهای غذایی خود را تنظیم کنید و میزان کالری دریافتی خود از رژیم غذایی روزانه‌تان کاهش دهید. تغذیه و ورزش دو رکن اساسی در حفظ سلامتی هستند که هر یک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

ثبت نام در دوره: دوره مربیگری کاراته درج 3

بهبود دیابت نوع ۲ و پیشگیری از سندرم متابولیک

فعالیت بدنی منظم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک را کاهش دهد. سندرم متابولیک ترکیبی از موارد زیر است:

  • چربی بیش از حد در اطراف کمر
  • فشار خون بالا
  • کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)
  • افزایش تری گلیسیرید
  • قند خون بالا

افراد حتی بدون رعایت توصیه‌ها نیز با ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط در هفته، می‌توانند از مزایای سلامتی آن برخودار شوند. به نظر می‌رسد مقادیر اضافی فعالیت بدنی حتی خطر ابتلا به این بیماری‌ها را بیشتر کاهش می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها

ورزش و فعالیت بدنی مکرر، منجر به خطر ابتلا به چندین سرطان رایج در جهان می‌شود. بزرگسالانی که فعالیت جسمی بالایی دارند، با کاهش خطر انواع سرطان‌های زیر روبرو می‌شوند:

  • مثانه
  • پستان
  • کولون (پروگزیمال و دیستال)
  • آندومتر
  • مری (آدنوکارسینوم)
  • کلیه
  • ریه
  • معده (آدنوکارسینوم کاردیا و غیر کاردیایی)

اگر از سرطان نجات یافته‌اید، انجام فعالیت بدنی منظم به شما کمک می‌کند کیفیت زندگی بهتری داشتـه باشید. همچنین آمادگی جسمانی شما نیز با ورزش افزایش خواهد یافت.

تقویت مفاصل و ماهیچه‌ها

با افزایش سن، محافظت از استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌ها اهمیت بیشتری می‌یابد. بنابراین قبل از شروع سنین پیری به تقویت عضلات خود بپردازید. اولین و آسان‌ترین کاری که می‌توانید بدین منظور انجام دهید، ورزش و حرکت جسمی بالا است. با سالم نگه داشتـن استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌هایتان می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهید و از نظر بدنی فعال باشید.

فعالیت‌های تقویت‌کننده عضلات مانند وزنه‌برداری، به افزایش یا حفظ توده و قدرت عضلانی شما کمک می‌کند. افزایش آهسته وزن و تعداد تکرار تمرینات مربوط به تقویت عضله، مزایای بیشتری را به همراه خواهد داشت.
به منظور جلوگیری از ضعف عضلات، توانایی خود را برای انجام فعالیت‌های روزانه و جلوگیری از سقوط بهبود بخشید. فعالیت‌های روزمره شامل بالا رفتـن از پله‌ها، خرید مواد غذایی یا بازی با نوه‌هایتان است.

ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره را محدودیت عملکردی می‌نامند. افراد میانسال یا مسن‌تر که از نظر جسمی فعال هستند، نسبت به افراد غیرفعال خطر کمتری برای محدودیت‌های عملکردی دارند. فعالیت‌های بدنی مانند ایروبیک، تقویت عضلات و تمرینات تعادلی اغلب برای تقویت محدوده حرکتی میانسالان توصیه می‌شود. البته انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی چند بخشی در خانه یا در یک محیط اجتماعی نیز اهمیت بسزایی در حفظ سلامت بدن دارد.

Share

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

جهت ارتباط با سامانه آموزش ورزش استان، یکی از شماره های زیر را انتخاب نمائید.